Solvesin tarina

”Olemme lapsuudenystävät Ville Lintunen ja Toni Oinonen. Yhdessä olemme Solves. Halusimme lähteä rakentamaan itsellemme – ja tulevaisuudessa toivottavasti myös isommalle joukolle – parhaan työpaikan, jonne on aina mukava tulla, jossa jokainen kuuluu aidosti joukkoon ja hyvä fiilis välittyy myös asiakkaille.”

Näillä sanoin Ville ja Toni esittelivät itsenä ja yrityksensä Solvesin ensimmäisessä somepostauksessa alkuvuodesta 2021. Nyt pari vuotta myöhemmin edellä mainitut asiat pitävät edelleen paikkaansa, mutta paljon on myös tultu eteenpäin. Nollasta aloittaneen yrityksen toisen kokonaisen toimintavuoden liikevaihto kohosi 1 400 k€ ja Tonin ja Villen lisäksi Solves on työpaikka viidelle muulle työntekijälle. Vaikka yritys on kasvanut kohisten, on toiminnan ytimessä edelleen asiakkaan tarpeista lähtevä kokonaisvaltainen palvelu sekä tekemisen ilo.

Omat toimitilat kasvavan yrityksen tarpeisiin löytyivät Varkaudesta Relanderinkadulta keväällä 2021. Käytössä on 170 m2 liike- ja hallitilaa. Solvesilaisilla on käytettävissä myös 4 huoltoautoa sekä ajantasaiset ja vaatimusten mukaiset työkalut työtehtävien suorittamiseen. Kylmälaite-, sähkö- ja putkitöihin tarvitaan paljon perustyökaluja. ”Perustyökalujen lisäksi olemme investoineet erikoistyökaluihin ja laitteisiin, jotta työn jälki ja laatu on priimaa ja täyttää asiakkaan ja viranomaisten vaatimukset”, Toni kertoo.

Kokonaisvaltaista palvelua

”Olemme lapsuudenystävät Ville Lintunen ja Toni Oinonen. Yhdessä olemme Solves. Halusimme lähteä rakentamaan itsellemme – ja tulevaisuudessa toivottavasti myös isommalle joukolle – parhaan työpaikan, jonne on aina mukava tulla, jossa jokainen kuuluu aidosti joukkoon ja hyvä fiilis välittyy myös asiakkaille.” Näillä sanoin Ville ja Toni esittelivät itsenä ja yrityksensä Solvesin ensimmäisessä somepostauksessa alkuvuodesta 2021.

Alusta saakka Villelle ja Tonille on ollut selvää, että asiakkaille tarjotaan juuri hänen toiveistaan ja tarpeistaan lähtevää palvelua ja tuotteita. Kantavana ajatuksena on ollut myös se, että asiakas saa kaikki energia- ja sisäilmaratkaisuissa tarvitsemansa avun, palvelun ja tuotteet samasta paikasta. Jo toisena toimintavuotenaan Solves pääsikin osaksi Hankintaturvaliike -verkostoa, johon kuuluu tällä hetkellä n. 45 yritystä eri puolilta Suomea. Hankintaturvaliikkeet ovat laadukkaita lämpöpumppujen asentamiseen erikoistuneita yrityksiä, jotka paitsi myyvät ja asentavat lämpöpumppuja, huolehtivat aina myös asianmukaisesta käyttöopastuksesta sekä hoitavat huollot, takuutarkastukset ja mahdolliset vikatilanteet.

Energia- ja sisäilmaratkaisuiden lisäksi Solvesin palveluvalikoimaan on alusta saakka kuuluneet erilaiset sähkö-, putki- ja ilmanvaihtotyöt. Myös automaatiosta sekä järjestelmien suunnittelusta ja optimoinnista löytyy kokemusta. Jos jotakin palveluketjun osasta eivät solvesilaiset osaa tai voida tehdä itse, hankitaan se laadukkaiksi ja luotettaviksi todetuilta yhteistyökumppaneilta mahdollisimman läheltä.

Uutta ja vanhaa, älykkäästi ja ekologisesti

Kun asiakkaan tarpeet ovat vaihtelevia ja monimuotoisia, täytyy myös palveluntarjoajan olla innovatiivinen, muuntautumiskykyinen ja ketterä, jotta saadaan oikeat ratkaisut juuri kyseisen asiakkaan tarpeisiin. Valmiiden yksittäisten ratkaisuiden myymisen lisäksi solvesilaiset haluavat olla mukana etulinjassa rakentamassa kokonaisuuksia ja kehittämässä uutta asiakkaiden vaihtelevien tarpeiden pohjalta.

Solvesin toimialan tuotekehitys menee koko ajan hurjaa vauhtia eteenpäin. Uusia ympäristöystävällisempiä, taloudellisempia ja tehokkaampia tuotteita ja ratkaisuja tulee markkinoille koko ajan. Kehityksen tahdissa on pysyttävä, jos haluaa tarjota asiakkaalle aina ajantasaista tietoa ja hyödyn uusimmista tuotteista. Toisaalta täytyy olla myös pohjatietoa, kokemusta ja viisautta, joka mahdollistaa eri vaihtoehtojen vertailun ja siten parhaan mahdollisen ratkaisun löytämisen. Aina ei ole tarvetta uusia kaikkea, vaan vanhaa järjestelmää korjaamalla, optimoimalla tai parantamalla saatetaan saada lopputulos, joka on paras asumismukavuudelle, kukkarolle ja usein samalla ympäristöllekin. ”Monesti taloudellisuus, energiansäästö, ekologisuus ja asumismukavuus tulevat samassa paketissa. Kun otetaan käyttöön uusia älykkäämpiä ratkaisuja vanhan tilalle tai rinnalle, saadaan aikaan säästöä energiankulutuksessa, mikä taas pitkässä juoksussa säästää kustannuksissa ja on samalla parempi ympäristölle. Usein samalla asumismukavuus lisääntyy esimerkiksi paremman sisäilman laadun tai tasaisemman huonelämpötilan ansiosta. Nykyaikaisten ohjauslaitteiden ansiosta laitteiden hallinnointi ja säätämien tulee helpommaksi ja usein sen voi tehdä jopa etänä. ” listaa Ville uusien älykkäiden ratkaisuiden etuja.

Mitä seuraavaksi Ville ja Toni?

Lähitulevaisuudessa Solvesin suunnitelmissa on toiminnan kehittäminen edelleen samojen vankkojen arvojen pohjalta. Alkuvuodesta 2023 Solves julkisti uudistuneet nettisivunsa. Myöhemmin keväällä tulossa on verkkokaupan avaaminen. Molempien askelten ottamisella halutaan parantaa Solvesin tuotteiden ja palveluiden sekä niihin liittyvän tiedon saatavuutta ja siten palvella asiakkaita entistäkin paremmin.

”Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana olemme oppineet paljon yrittäjänä toimimisesta. Olemme päässeet tekemään monenlaisia projekteja, joiden koko ja haastavuus on kasvanut koko ajan,” kertoo Toni. ”Tarkoitus on jatkaa samaa rataa ja päästä käyttämään meillä olevaa osaamista ja tekemisen intoa asiakkaiden parhaaksi jatkossakin”, jatkaa Ville.

Ota yhteyttä!