Au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mät

Aurinkosähkö on uusiutuvaa ja alkuinvestoinnin jälkeen ilmaista energiaa

Aurinkosähköjärjestelmät tuottaa aurinkosähköä auringon energiasta. Auringon säteilyenergia muutetaan aurinkopaneeleiden avulla sähköksi, jota voidaan varastoida akkuihin, johtaa sähkölaitteiden käyttöön tai sähköverkkoon. Aurinkosähkö sopii pienille ja suurille käyttökohteille, mökille, kotiin, yrityksien toimitiloihin tai asunto-osakeyhtiöihin. Aurinkosähkö on päästötöntä uusiutuvaa energiaa, joka on alkuinvestoinnin jälkeen ilmaista.

 

On-grid ja Off-grid -jär­jes­tel­mil­lä au­rin­koe­ner­gia hyö­ty­käyt­töön

Aurinkosähköjärjestelmä voidaan rakentaa verkkoonkytkettävänä On-grid-järjestelmänä, jolloin rakennus on julkisessa sähköverkossa. Sähköntarpeen ollessa enemmän kuin aurinkosähköjärjestelmän tuottama sähkö, otetaan loput kysynnästä verkosta. Jos taas järjestelmä tuottaa sähköä yli oman tarpeen, loppusähkö myydään verkkoyhtiölle. Aurinkoenergiaa voi hyödyntää esimerkiksi sähköauton lataukseen, asuintalon jäähdyttämiseen tai käyttösähköön.
Aurinkosähköjärjestelmä on ekologinen ja edullinen tapa tuottaa paikallisesti sähköä. Kuvassa aurinkopaneelit.

Off-grid-järjestelmä puolestaan toimii julkisen sähkönjakeluverkon ulkopuolella omana itsenäisenä sähköntuottajana. Off-grid-järjestelmässä sähkö kerätään talteen aurinkopaneeleiden avulla, varastoidaan akkuihin ja ohjataan edelleen sähköä tarvitsevien laitteiden käyttöön. Off-grid-järjestelmä on omiaan esimerkiksi kesämökille, erämajalle tai muutoin, kun järjestelmä halutaan pitää erillään julkisesta sähköverkosta.

Solvesilta käyttövalmis aurinkopaneeli -paketti: kaikki suunnittelusta asennukseen

Kauttamme on mahdollista saada pieniä aurinkosähköpaketteja vaikkapa kesämökin valaistukseen ja kännykän lataamiseen, tai suuria aurinkosähköpaketteja kattamaan ison rakennuksen sähköntarve. Olipa aurinkosähkön tarpeesi sitten On-grid tai Off-grid, saat Solvesilta kaiken tarvittavan suunnittelusta asennukseen.

Opastamme myös aurinkosähköjärjestelmän käyttöönotossa. Aurinkosähköjärjestelmät vaativat hyvin vähäistä huoltoa, joten niiden käyttö on varsin huoletonta. Aurinkosähkö on alkuinvestointien jälkeen ilmaista. Aurinkosähkön avulla voit säästää sähkölaskussasi ja tienata myymällä ylijäämäsähkön verkkoon. Aurinkosähköjärjestelmät rakennetaan niin, että ylijäämäsähkö menee myyntiin automaattisesti, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia siitä erikseen. Kun hankit aurinkosähköjärjestelmän Solvesilta, me hoidamme tarvittavan ilmoituksen verkkoyhtiölle. Sinun tehtäväksesi jää ainoastaan päivittää sähkösopimuksesi.

 

Aurinkosähkö on sijoitus, joka maksaa itsensä takaisin ja nostaa kiinteistön arvoa

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika on noin 5–20 vuotta riippuen sähkön markkinahinnasta, sähkönkulutuksesta, aurinkopaneeleiden suuntauksesta ja aurinkosähköjärjestelmän mitoituksesta suhteessa sähkönkulutukseen. Aurinkosähkö tuottaa taloudellisesti parhaan hyödyn, kun omaa sähkönkulutusta korvataan sillä mahdollisimman paljon. Mitä korkeammaksi sähkön markkinahinta nousee, sitä kannattavammaksi aurinkopaneelit ja aurinkosähkö nousevat.

Aurinkopaneelit ja aurinkovoimala nostavat myös kiinteistön jälleenmyyntiarvoa ja kiinnostusta potentiaalisten ostajien keskuudessa. Aurinkosähkö on tulevaisuuteen katsova energiamuoto sen päästöttömyyden ja pienen hiilijalanjäljen ansiosta ja tällaiset seikat nostavat rakennusten arvoa.

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä myös tällä lomakkeella! Voit jättää yhteydenottopyynnön tai lähettää palautetta. Solves hoitaa!

Solves-aurinkosähköpaketti 5.5

Solves aurinkosähköpaketti 5.5 sisältää:
– 14 kpl Canadian Solar 410 W aurinkopaneeleita
– Sofar Solar 5.5 invertterin
– kiskot, kannakkeet, kiinnikkeet ja muut hilut kattoasennukseen

Paketin laskennallinen teho on 5740 W ja koko (kahteen riviin 7+7 asennettuna) 3,4 x 8,1m. Kysessä on siis lähes kokonainen asennusvalimis aurinkosähköpaketti, josta normaalissa asennuksessa jäävät puuttumaan vain suojaputkitarvikkeet ja sähkönsyöttökaapeli invertterille. Nekin saat tarvittaessa Solvesilta.

Aurinkosähköpaketin voit ostaa joko asennettuna tai ilman asennusta.
Scanoffice Aurinkosähkötuotteet
Tuotekuva 1

Solves aurinkopaketti 20 (maa-asennus)

Solves aurinkopaketti 20 maa-asennukseen sisältää:
– 40 kpl znshine 400wp musta bifacial
– Sofar Solar 20 invertteri
– kiskot, kiinnikkeet, maatelineet ja muut hilut maa-asennukseen.

Paketin laskennallinen teho on 16000 W ja koko (kahteen riviin 20+20 asennettuna) 3,4 x 23,1m.
Tyypillisesti aurinkopaneelit asennetaan kiinteistön katolle. Joissakin tilanteissa järkevämpi ratkaisu on asentaa paneelit maatelineeseen. Asennus maatelineeseen kannattaa erityisesti silloin, kun paneelien edessä on varjostavia tekijöitä tai lappeen suunta on epäedullinen.
Maateline asennuksessa paneelit voidaan suunnata helposti oikeaan suuntaa ja -kulmaan.
käyttämällä bifacial paneelia saadaan maatelineelle asennetuista paneeleista myös taustasäteily erinomaisesti talteen. bifacial paneeli mahdollistaa jopa 25% lisätuoton paneelin nimellistehoon nähden.
Scanoffice Aurinkosähkötuotteet
Tuotekuva 2

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Tässä 4 vinkkiä au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­män hank­ki­mi­sek­si

1

Osta au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mä luo­tet­ta­val­ta am­mat­ti­lai­sel­ta

Aurinkopaneeleiden ja aurinkosähköjärjestelmän hankkimista miettivän kannattaa kääntyä tuotteita myyvän ja asentavan ammattilaisen puoleen. Näin saat varmasti oikeanlaisen mitoituksen tarpeeseesi, takuun asennustyölle ja oikein asennetun järjestelmän.
2

Kesämökki sähköverkon ul­ko­puo­lel­la? Off-grid-jär­jes­tel­mäl­lä saat valot ja jääkaapin toimimaan

Off-grid-järjestelmässä sähkö kerätään talteen aurinkopaneeleiden avulla, varastoidaan akkuihin ja ohjataan edelleen sähköä tarvitsevien laitteiden käyttöön. Et tarvitse Off-grid-järjestelmään julkista sähköverkkoa lainkaan.
3

Au­rin­ko­pa­nee­lit tuovat säästöä säh­kö­las­kuusi

Verkkoon kytketty On-grid-aurinkosähköjärjestelmä tuo säästöjä sähkölaskuun, kun omaa sähkön kulutusta korvataan sillä mahdollisimman paljon. Aurinkosähkö on sitä kannattavampaa, mitä kalliimmaksi sähkön hinta nousee.
4

Au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mä maksaa itsensä takaisin

Aurinkosähköjärjestelmän takaisinmaksuaika on noin 5–20 vuotta. Jos järjestelmä tuottaa sähköä yli oman tarpeesi, loppusähkö myydään verkkoyhtiölle ja tienaat rahaa.

Mitä au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­mä maksaa?

Aurinkosähköjärjestelmiä on todella monen kokoisia, joten yksittäistä hintaa on vaikea antaa. Aurinkosähköjärjestelmän hinta asennettuna esim. omakotitaloon vaihtelee 5000–15 000 €:n haarukassa.

Au­rin­ko­pa­nee­lit tuottavat parhaiten ke­vät­tal­vel­la

Aurinkopaneelit reagoivat Auringon säteilyyn. Auringon ei siis tarvitse paistaa täydeltä terältä, jotta sähköntuotanto aurinkopaneelissa käynnistyy, vaan tuottoa syntyy pilviselläkin säällä. Myöskään lämpötilan ei tarvitse olla kesäinen, jotta aurinkosähköä syntyy. Itseasiassa aurinkopaneelit tuottavat parhaiten kylmällä mutta aurinkoisella säällä. Parhaiten aurinkopaneeli tuottaa sähköä, kun se on asetettu etelään päin, sillä silloin aurinkopaneeli kerää suurimman mahdollisen määrän auringonsäteitä. Jos katon harja sattuu olemaan etelä-pohjois suuntainen, silloin on hyvä asentaa paneelit kahteen piiriin itä- ja länsilappeille.

Pyydä tarjous!
 

Au­rin­ko­säh­kö­jär­jes­tel­män koolle ei ole ylärajaa

Aurinkosähköjärjestelmä ja aurinkopaneeleiden määrä ja koko valitaan oman tarpeen ja kulutuksen mukaan. Myös sähköomavaraisuus on mahdollista järjestelmän oikeanlaisella mitoituksella. Aurinkosähköjärjestelmän kokoluokalle ei ole olemassa teknisiä rajoituksia. Jos sähköntarpeesi on suuri ja haluat kattaa sen aurinkovoimalla, asiantunteva tiimimme ratkoo myös suuretkin haasteet ja tilaukset ammattitaitoisesti.

Pyydä tarjous!
 

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Ota yhteyttä!