Il­man­vaih­to­lait­teet

Ilmanvaihtolaite tehostaa kodin ilmanvaihtoa energiatehokkaasti

Hyvä sisäilma vaikuttaa asumisviihtyvyyteen ja terveyteen. Ilmanvaihtoa tehostamalla saat helposti raikasta ilmaa kotiin, työpaikalle, mökille, toimistoon, autotalliin, kellaritiloihin ja työmaaparakkeihin, sinne missä raitista ilmaa tarvitaan. Moderni ilmanvaihtolaite takaa, että rakennukseen virtaa raikasta ilmaa sekä kesällä että talvella. Ilmanvaihtolaite voidaan asentaa tarpeen mukaan mihin tahansa rakennukseen, sillä oikeat laitteet oikein asennettuna eivät vaikuta rakennuksen muuhun ilmanvaihtoon.

 

Il­man­vaih­to­lai­te raikastaa sisäilmaa ja poistaa tunk­kai­suut­ta

Puutteellinen ilmanvaihto on monen kodin ongelma, johon yksi ratkaisu on ilmanvaihtolaite. Ilmanvaihtolaitteen toimintaperiaate on yksinkertainen: laite vie tunkkaista sisäilmaa ulos ja puhaltaa sisään saman määrän raitista ilmaa. Raitis ja puhdas sisäilma vaikuttaa merkittävästi asumisviihtyvyyteen. Tunkkainen sisäilma puolestaan voi vaikuttaa negatiivisella tavalla henkilön terveyteen, joten hyvästä sisäilmasta huolehtiminen kannattaa terveyssyistäkin. Jos talossa on puutteellinen ilmanvaihto, korvausilma tulee rakennukseen rakenteiden ja seinien läpi tuoden samalla mukanaan hajuja, epäpuhtauksia ja vedon tunnetta. Myös tulipesät, esimerkiksi takka tai leivinuuni, lisäävät korvausilman tarvetta rakennuksessa. Näihin tarpeisiin ilman vaihtumista tehostava ilmanvaihtolaite on oiva ratkaisu. Ilmavaihtolaitteen voi myös poistaa kosteutta sisäilmasta. Ilmanvaihtolaitteessa voi myös olla lämmöntalteenotto, jolloin koneen sisäänpuhaltama ilma lämmitetään. Näin vedon tunne häviää ja lämmityskustannukset pienenevät.

Hyvä sisäilma vaikuttaa positiivisesti asumisviihtyvyyteen

Erityisesti vanhoissa painovoimaisen ilmanvaihdon taloissa voi usein olla puutteellinen ilmanvaihto. Jos rakennus on tiivis ja huonosti tuulettuva, aiheuttavat hajut ja ilman epäpuhtaudet epäviihtyisyyttä, sillä korvausilma tulee tällöin rakenteiden läpi tuoden mukanaan hajuja ja vedon tunnetta. Korvausilman tarve on suurempi, jos rakennuksessa on tulipesiä. Tunkkainen ja hapettomalta tuntuva sisäilma voi vaikuttaa negatiivisesti terveydentilaan ja jaksamiseen.

Ilmanvaihtolaitteessa voi myös olla lämmöntalteenotto, jolloin ilmavaihtokone ottaa poistoilmasta lämpöenergiaa talteen ja lämmittää sillä sisäänpuhallettavan raittiin ilman. Kesällä lämmöntalteenotto toimii toisin päin tuulettamalla ylimääräistä lämpökuormaa ja ilmankosteutta ulos. Markkinoilta löytyy myös tuloilmakoneita, jotka suodattavat tulevan ilman ja jakavat sen sitten rakennukseen minimoiden vedon tunteen. Saatavilla on esimerkiksi mataliin tiloihin sopivia esilämmityksellä varustettuja tuloilmakoneita.

Ilmanvaihtolaitteet luotettavasti ja turvallisesti asennettuna Solvesilta

Solves toimittaa ja asentaa ilmanvaihtolaitteet takuutyönä ja ammattitaitoisesti, aina rakennusten varsinaisen ilmanvaihdon huomioiden. Myönnämme tekemällemme työlle aina kahden vuoden takuun. Ilmanvaihtolaitteella voidaan tehostaa ilmanvaihtoa ilman keskusilmanvaihtojärjestelmän lisäämistä. Oikein valittu ja asennettu ilmanvaihtolaite ei vaikuta asunnon muuhun ilmanvaihtoon, joten se on turvallinen asentaa kaikkiin lämpimiin rakennuksiin.

 

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä myös tällä lomakkeella! Voit jättää yhteydenottopyynnön tai lähettää palautetta. Solves hoitaa!

Mobair 2030S korvausilmalaite

Kiertoilmalalla lämmittävä Mobair 2030S -korvausilmalaite sopii rakennuksiin, joissa on painovoimainen tai koneellinen ilmanpoisto. Laite suodattaa ja lämmittää huoneeseen ulkoa virtaavan korvausilman. Sopii erityisesti asuintiloihin omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa.

1.0 W tehoinen puhallin saa aikaan huoneilman ja ulkoa tulevan ilman sekoittumisen, joten energiankulutus on erittäin alhainen. Patentoitu rakenne takaa vedottoman lopputuloksen. Laitteen kiertoilman määrä on säädettävissä. Laitteen avulla ulkoa saatava korvausilma suodatetaan laitteessa olevan suodattimen läpi, ennen kuin korvausilma päästetään huoneistoon. Suodatin on pussimallinen. Siinä on runsaasti pinta-alaa, mikä takaa pitkän käyttöiän: vaihto vain 1–2 kertaa vuodessa.

Valmistettu Suomessa.
Lataa esite
Tuotekuva 1

Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 ilmanvaihtolaite

Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 on lämpöä talteenottava huonekohtainen ilmanvaihtolaite. Se tuo sisään raikasta ja suodatettua ilmaa ja vie saastunutta ilmaa huoneesta ulos.

Mitsubishi Electric Lossnay VL-50 -mini-ilmanvaihtolaite on energiaa säästävä ja edullinen tapa tehostaa ilmanvaihtoa vanhemmissa rakennuksissa. Hyvin toimiva ilmanvaihtolaite taistelee hajuja, liiallista kosteutta, hometta, siitepölyä sekä radonia vastaan ja parantaa siten asumismukavuutta.

Lossnay VL-50 on tarkoitettu asennettavaksi makuuhuoneisiin tai muihin pieniin huonetiloihin. Suurempiin tiloihin sopii esimerkiksi Mitsubishi Electric Lossnay VL-100.
Lataa esite
Tuotekuva 2

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Tässä 4 syytä hankkia il­man­vaih­to­lai­te!

1

Puhdas ja raikas ilma vaikuttaa po­si­tii­vi­ses­ti vi­reys­ti­laan

Tunkkainen ilma tekee olon väsyneeksi ja voi vaikuttaa terveydentilaan alentavasti. Ilmanvaihtolaite poistaa tunkkaista ilmaa ja tuo sisälle raikasta suodatettua hengitysilmaa.
2

Varsinkin vanhemmissa taloissa on usein puut­teel­li­nen ilmanvaihto

Ilmanvaihtolaite on omiaan tehostamaan puutteellista ilmanvaihtoa. Se poistaa tunkkaisuutta ja tuo raitista ilmaa tilaan. Ilmanvaihtolaite myös poistaa rakennuksesta kosteutta, joka auttaa pitämään rakennuksen terveenä.
3

Il­man­vaih­to­lai­te ei vaikuta talon var­si­nai­seen il­man­vaih­to­jär­jes­tel­mään

Ilmanvaihtolaite on turvallinen asentaa, sillä oikein asennettuna se ei sotke talon omaa ilmanvaihtojärjestelmää. Luota kuitenkin ilmanvaihtolaitteen asennuksessa ammattilaiseen!
4

Läm­mön­tal­tee­no­tol­la varustettu il­man­vaih­to­lai­te pienentää myös läm­mi­tys­kus­tan­nuk­sia

Lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite ottaa poistoilman lämpöenergian talteen ja lämmittää sillä tuloilman. Vedon tunne vähenee ja varsinaisen lämmitysjärjestelmän lämmityskustannukset pienenevät.

Mitä il­man­vaih­to­lai­te maksaa?

Ilmanvaihtolaitteet maksaa asennettuna noin 800–2 500 € riippuen laitteen ominaisuuksista. Autamme sinua mielellämme sopivan laitteen valinnassa.

Etätyö sujuu paremmin, kun sisäilma on raikasta ja puhdasta

Vietätkö työpäiväsi kotona koneen ääressä? Viime vuosien etätyöloikka ja siirtyminen hybridityön maailmaan on lisännyt huomattavasti oleskelua kodeissa, kun työpäivä tehdään kotoa käsin. Samalla myös työssäjaksaminen etätyössä on noussut puheenaiheeksi. Yksi tapa edesauttaa etätyöläisen työhyvinvointia on huolehtia raikkaasta hengitysilmasta kotitoimistolla. Hyvä ja raitis sisäilma lisää vireyttä ja auttaa etätyöntekijää jaksamaan ja viihtymään töissä. Työhuoneen ja kotitoimiston ilmanvaihtoa parantava ilmanvaihtolaite on harkinnan arvoinen hankinta etätyöntekijän hyvinvoinnin ja työssäjaksamisen tukemiseksi.

Pyydä tarjous!
 

Puhdas ilma lisää asu­mis­viih­ty­vyyt­tä

Ilmanvaihtolaitteita löytyy eri kokoluokassa eri käyttötarkoituksiin ja tiloihin. Ilmanvaihtolaite vaikuttaa positiivisesti asumisviihtyvyyteen, kun hengitettävä sisäilma on puhdasta ja raikasta. Laitteissa on hiljainen käyntiääni. Ilmanvaihtolaite ei oikein asennettuna vaikuta rakennuksen varsinaiseen ilmanvaihtojärjestelmään ja se on turvallinen ja helppo asentaa kaikkiin lämpimiin tiloihin.

Pyydä tarjous!
 

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Ota yhteyttä!