Maa­läm­pö­pum­put

Huoleton maalämpöpumppu tuottaa edullista ja uusiutuvaa lämpöä koko rakennukseen

Maalämpöpumppu tuottaa edullista ja uusiutuvaa lämpöä asuinrakennuksiin ja yrityskiinteistöihin. Maalämpöpumppu sopii nykyisen lämmitysjärjestelmän rinnalla toimivaksi hybridiksi tai koko järjestelmän kattavaksi lämmitysratkaisuksi. Maalämpöpumput ovat oiva valinta sekä uusiin rakennuksiin että saneerauskohteisiin. Maalämpö on hyvä vaihtoehto omakotitaloon, asunto-osakeyhtiöön tai yrityskiinteistöön. Maalämpöpumpulla toimiva lämmitysjärjestelmä on huoleton ja pitkäikäinen ratkaisu, joka tuottaa lämpöä energiatehokkaasti rahaa säästäen.

 

Maa­läm­pö­pump­pu säästää sekä luontoa että läm­mi­tys­kus­tan­nuk­sia

Maalämpö on maaperään, kallioihin ja vesistöihin varastoitunutta auringon säteilyenergiaa, joka otetaan lämmityskäyttöön maahan porattavan lämpökaivon ja maalämpöpumpun avulla. Kyse on siis uusiutuvasta energiamuodosta, joka pienentää asumisen hiilijalanjälkeä. Maalämpöön siirtyminen esimerkiksi öljy- tai sähkölämmitteisestä lämmitysjärjestelmästä tuo vuodessa 60–80 prosentin säästön lämmityskuluihin.

Maalämpö on huoleton ja helppokäyttöinen lämmitysjärjestelmä

Maalämpöpumppu on hyvin energiatehokas ja huoleton järjestelmä, ja se kuluttaa vähän sähköä verrattuna sen tuottamaan lämpöenergiaan. Lisäksi maalämpöjärjestelmä on pitkäikäinen jopa yli 20 vuoden käyttöiällään ja on asennuksen jälkeen varsin huoleton ja huoltovapaa.

Erilaiset maalämpöpumput ovat mitoitukseltaan, ominaisuuksiltaan ja kokoluokiltaan eri kohteisiin sopivia. Solvesin ammattitiimi auttaa valitsemaan juuri tarpeeseesi sopivan oikean kokoisen ja tyyppisen pumpun. Moderneja maalämpöpumppuja on mahdollista ohjata etänä sisäänrakennetun Wi-Fi:n avulla, joka tekee pumpun käytöstä helppoa ja huoletonta. Esimerkiksi lämpötilan säätäminen onnistuu helposti etänä: voit vaikkapa alentaa lämpötilaa ollessasi muualla ja säätää sen taas normaaliksi kun olet palaamassa takaisin. Pumppujen käyntiääni on huomaamaton, joten asumismukavuus on myös tässä mielessä taattua.

Solvelsilta saat maalämpöpumput luotettavasti avaimet käteen -periaatteella

Maalämpöpumpun asentaminen ammattitaidolla ja laadusta tinkimättä on työtä, jota teemme päivittäin. Annamme tekemällemme työlle aina kahden vuoden takuun. Kokonaisvaltaiseen palveluumme kuuluu lämmitystarpeiden kartoittaminen, sopivan pumpun mitoitus ja valinta, järjestelmän toimitus sekä ammattitaitoinen ja tarkka asennus ja lämpökaivon poraus kohteeseen parhaiten sopivalla tavalla. Autamme myös tarvittaessa lupa-asioissa. Patteriverkoston sykehuuhtelu ja käsittely, tarvittavat korjaukset sekä esimerkiksi pattereiden lisääminen onnistuu myös asentamisen yhteydessä. Olemme Tukesin hyväksymä sähkö- ja kylmälaiteurakoitsija ja teemme työmme aina suurella tarkkuudella ja sydämellä.

Ota yhteyttä!

Voit ottaa meihin yhteyttä myös tällä lomakkeella! Voit jättää yhteydenottopyynnön tai lähettää palautetta. Solves hoitaa!

Mitsubishi Electric Geodan

Uusinta Mitsubishi Electricin teknologiaa hyödyntävä Geodan on erityisesti Pohjoismaiden olosuhteisiin suunniteltu maalämpöpumppu. Geodan lämmittää kodin ja käyttöveden erittäin energiatehokkaasti. Näin sinä säästät rahaa ja ympäristöä.

Mitsubishi Electric Geodanin käyntiääni on hiljainen. Vaivaton lämpötilan säätö tekee asumisesta miellyttävää. Mukautuva lämpökaivon kontrollointi, invertteritekniikka, älyverkkovalmius ja muut pitkälle kehitetyt ominaisuudet tekevät Geodanista tehokkaan ja vaivattoman käyttää.
Lataa esite
Tuotekuva 1

Alpha Innotec PWZSV Nordic Inverter

Alpha Innotecin PWZSV Nordic maalämpöpumpussa yhdistyvät huippuluokan energiatehokkuus, kompakti koko ja sisäänrakennettu 186 litran käyttövesivaraaja.

Nordic-sarjan hyötysuhde on markkinoiden parhaimpia. Yhdistettynä energiatehokkaaseen käyttövesivaraajaan ja/tai lämmitysvaraajaan, se takaa minimaalisen lämpöhäviön järjestelmässä. Laitteen käyntiääni on hiljainen ja uusi design vastaa korkesiinkin odotuksiin.
Lataa esite
Tuotekuva 2

Alpha Innotec SWCV Alterra Inverter

Alpha Innotec SWCV Alterra Inverter on kompaktin kokoinen ja energiatehokas maalämpöpumppu invertteriohjauksella. SWCV-sarjan lämpöpumput on suunniteltu niin, että ne vastaavat paitsi tämän päivän, myös tulevaisuuden tarpeita, kuten aurinkosähköä tai älykästä sähköverkkoa.

Pienen koon ansiosta pumppu on sijoitettavissa useimpiin kohteisiin. Ohjausyksikkönä on Luxtronik 2.1 joka on etähallittavissa internetin yli. Invertteriohjattu maalämpöpumppu mukautuu muuttuviin energian tarpeisiin, mikä takaa maksimaalisen kausihyötysuhteen (SCOP), tasaisen lämmityksen ja riittoisan käyttöveden. SWCV Alterra Inverter-sarjan pumppuja on saatavilla neljässä eri teholuokassa.
Lataa esite
Tuotekuva 3

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Muista nämä 4 vinkkiä kun olet hankkimassa maa­läm­pö­pump­pua!

1

Osta maa­läm­pö­jär­jes­tel­mä luo­tet­ta­val­ta am­mat­ti­lai­sel­ta

Sopivan maalämpöjärjestelmän mitoittamisessa kannattaa luottaa ammattilaisen apuun. Varmistaaksesi juuri sinulle sopivan maalämpöjärjestelmän valinnan, osta systeemi luotettavalta ammattilaiselta, joka osaa auttaa sinua mitoittamaan oikeankokoisen järjestelmän. Myös takuu-, huolto- ja korjaustyöt onnistuvat ammattimaiselta toimijalta. Ammattilainen osaa auttaa sinua myös maalämpöön liittyvissä lupa-asioissa.
2

Säästät selvää rahaa maalämpöön vaihtamalla

Esimerkki: Omakotitalon nykyinen lämmitysjärjestelmä on suora sähkölämmitys, ja sähköä kuluu vuodessa noin 25 000 kWh. Jos sähkön hinnan lasketaan olevan 12 snt/kWh, ovat vuotuiset lämmityskustannukset suoralla sähköllä 3000 euroa. Maalämpöön siirtyessä kustannukset laskevat 990 euroon vuodessa, jolloin vuosisäästö on 2010 euroa. Maalämpöpumpulla on pitkä yli 20 vuoden käyttöikä. Näin 20 vuoden aikana säästöä syntyisi siis yli 40 000 euroa suoraan sähkölämmitykseen verrattuna.
3

Läm­mön­ke­ruu­put­kis­to voidaan porata isolla tontilla myös vaakatasoon tai upottaa vesistöön

Tavallisesti maaperään porataan 100–200 metriä syvä lämpökaivo, jonne lämmönkeruuputkisto asennetaan. Putkiston voi kuitenkin asentaa myös vaakatasoon 1–2 metrin syvyyteen. Lämmönkeruuputkisto on myös mahdollista asentaa vesistöön, jos rakennus on 50 metrin etäisyydellä rannasta. Vesistöasennus on voi olla hieman lämpökaivoasennusta edullisempi.
4

Maalämpöön siir­ty­mi­seen on mahdollista saada tukea, muista myös ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys työ­no­suu­des­ta

Voit saada tukea ELY-keskukselta 4000 euroa, kun vaihdat öljylämmityksen maalämpöön. Myös ARA myöntää energia-avustuksia energiaremontteihin. Muistathan myös hyödyntää kotitalousvähennyksen: verovähennystä voi saada vuodessa 3500 € /hlö energiaremontin työn osuudesta.

Mitä maalämpöön siirtyminen maksaa?

Omakotitalossa maalämpöön siirtymisen hinta pyörii yleensä noin 10 000–20 000 €:n haarukassa. Maalämpöpumpun osuus hinnasta on noin puolet ja maalämpökaivon poraamisen kulut noin puolet. Hinta on suuntaa-antava. Laskemme sinulle mielellämme tarkan tarjouksen.

Miten maa­läm­pö­pump­pu ottaa lämmön talteen?

Maalämpö on auringon säteilyenergiaa, joka on varastoitunut maaperäämme ja vesistöihimme. Maalämpöä siis syntyy koko ajan lisää, kun aurinko paistaa. Uusiutuva maalämpö saadaan hyödynnettyä rakennusten lämmitykseen maahan porattavan lämpökaivon avulla. Ennen maalämpökaivon poraamista tarvitaan kunnalta lupa, jonka hakemisessa autamme tarvittaessa.

Maaperään porataan 100–200 metriä syvä lämpökaivo, jonne lämmönkeruuputkisto asennetaan. Putkissa kiertävä lämmönkeräysneste kerää lämpöenergian maaperästä. Maalämpöpumppu nostaa sen ylös ja jakaa esimerkiksi ilmalämmityksen, vesikiertoisen patterijärjestelmän tai lattialämmityksen avulla lämmön koko rakennukseen. Maalämmönkeruuputkisto voidaan myös asentaa vesistöön tai laajalla tontilla, kuten pellolla, vaakatasoon 1–2 metrin syvyyteen.

Pyydä tarjous!
 

Voit saada tukea maa­läm­pö­pump­pu -jär­jes­tel­mään siir­ty­mi­seen, hyödynnä myös ko­ti­ta­lous­vä­hen­nys

Ympäristöystävällisempään lämmitykseen siirtyviä energiaremontin tekijöitä tuetaan ELY-keskuksen toimesta 4000 eurolla. Voit saada tukea ELY-keskukselta energiaremontin tekemiseen, kun vaihdat öljylämmitteisen lämmitysjärjestelmän ekologisempaan maalämpöön. Saat lisätietoa ELY-keskuksen avustuksesta ja sen hakemisesta täältä: https://www.ely-keskus.fi/ oljylammityksen-vaihtajalle

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää myös niin sanottuja energia-avustuksia asuinrakennusten energiaremontteihin. ARA:n myöntämää tukea voivat hakea sekä yksityishenkilöt että taloyhtiöt. Voit lukea lisää ARA:n energia-avustuksesta täältä: https://www.ara.fi/fi-FI/Lainat_ja_avustukset/Energiaavustus

Muista hyödyntää myös kotitalousvähennys maalämpöremonttia suunnitellessasi. Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voit saada tehtävän remontin työn osuudesta. Maalämpöpumpun asennuksen yhteydessä tehtävät työt, kuten vanhan järjestelmän purkaminen, maalämpökaivon poraus ja uuden maalämpöjärjestelmän asentaminen ovat kaikki vähennyskelpoisia kuluja, joista voit saada kotitalousvähennyksen. Kotitalousvähennyksen maksimimäärä on 3500 euroa vuodessa henkilöä kohti, eli pariskuntana voit saada yhteensä maksimissaan 7000 euroa kotitalousvähennystä suoritetun remontin työn osuudesta.

Autamme ja opastamme mielellämme näiden uusiutuvaan energiaan kannustavien tukien hakemisessa.

Pyydä tarjous!
 

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Ota yhteyttä!