Artikkelit | 28.11.2023

Öl­jy­läm­mi­tyk­sen Vaihto: Energia-avus­tuk­sel­la kohti kestävämpää tu­le­vai­suut­ta

Valtionavustus tarjoaa mahdollisuuden öljylämmityksen poistoon

Ympärivuotisessa asuinkäytössä olevien pientalojen omistajille avautuu houkutteleva mahdollisuus luopua öljylämmityksestä ja siirtyä ympäristöystävällisempiin lämmitysmuotoihin valtionavustuksen avulla. Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen (ELY-keskus) tuoreiden päivitysten mukaan avustusta on vielä saatavilla yli 10 000 pientalon omistajalle.

Avustuksen hakeminen on sujuvinta asianmukaisen tarjouksen avulla, mutta se on mahdollista myös itse tekemällä selostuksella. ELY-keskuksen sivuilta löytyvät tarkat kriteerit, mutta yleisenä esimerkkinä perinteisen omakotitalon omistajan tulee korvata öljylämmitys esimerkiksi ilma-vesilämpöpumpulla tai maalämmöllä saadakseen 4000 euron arvoisen avustuksen.

Haasteet öljykattilan korvaamisen lisäksi – öljysäiliön käytöstä poisto vaatii huolellisuutta

Vaikka öljykattilan vaihtaminen voi olla suoraviivaista, öljysäiliön käytöstä poistaminen voi olla monimutkaisempi prosessi. Poistotavat vaihtelevat purkamisesta käytöstä poistamiseen ja poistotarkastukseen sekä kokonaisen poistamiseen. Erityisesti maanalaisten säiliöiden kohdalla on tärkeää arvioida huolellisesti eri vaihtoehdot, yhteistyössä rakennusvalvonnan ja ympäristöviranomaisten kanssa.

On tärkeää huomata, että energia-avustuksen saaminen sulkee pois mahdollisuuden hakea kotitalousvähennystä samasta työstä. Tässä vaiheessa tapauksesta riippuen, kotitalousvähennys voi olla parempi vaihtoehto, erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi kahden henkilön taloudessa siirrytään maalämpöön eikä kotitalousvähennystä olla käytetty vielä muihin vähennyksenalaisiin töihin kyseisenä vuonna.

 

Sähköinen hakeminen – Helppo tie kohti ympäristöystävällisempää lämmitystä

Avustuksen hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi sähköisen hakujärjestelmän avulla. ELY-keskuksen verkkosivuilla löytyvä sähköinen hakulinkki tarjoaa vaivattoman tavan aloittaa avustuksen hakeminen. Myös me Solvesilla voimme olla apuna prosessissa, tarjoten tukea hakemuksen täyttämisessä, järjestelmän korvaamisen suunnittelussa ja koko projektin onnistumisessa.

Lisätietoja ja hakulinkki: ELY-keskus – Öljylämmityksen Vaihtajalle

Lataa ilmainen opas ilmalämpöpumpun valintaan ja tiedät mitä huomioida pumppua hankkiessasi!

Teimme oppaan auttamaan ilmalämpöpumpun valinnassa. Lataa opas itsellesi ja tiedät mitä huomioida pumppua hankkiessasi!

Liity Solvesin uutiskirjeen tilaajaksi ja saat oppaan sähköpostiisi

Pyydä tarjous!

Kiinnostuitko palveluistamme?
Jätä meille tarjous- tai yhteydenottopyyntö ja kerro kuinka voimme olla avuksi. Solves hoitaa!

Ota yhteyttä!